Monday, June 22, 2009

ERRY PUTRA BUAT DAGU!!!!


salammmmmmmmmmmmmm....

hmmmm.....aku rasa ramai yg dah tau erry putra buat dagu...dan dia sendiri pun pernah buat pengakuan.....so,no big deal!!!

baru2 ni we all diundang sebagai guest artist untuk rancangan ANAK WAYANG...

sebenarnya aku yg request erry putra sebagai sparring aku tuk program tu.sebab2nya adalah keran, aku kawan dgn erry putra ni dah 10 tahun u olllllll!!!!!,so bila kwn dah lama,senang kita nak berdialog,aku paham dia and dia paham aku.....feedback gandingan we all dlm anak wayang tu ramai yg suka,and rata2 tergelak dgn jokes we all tu....CUMA...yg aku MENYAMPAHHHHH...SI CARI DOT.COM TU...dari sehati berdansa lagi sukaaaaa nak cari cerita bodoh pasal aku....ada ke dia kata aku nak kena kan si erry putra,woiii lainkali kalau nak buat cerita tu hagak2 la skit weiii......bukak blog aku or FB aku..so ko tau betapa closenya aku dgn erry tu...bengong!!
aku dgn erry kalau bergurau,lebih dahsyat lagi dari apa yg si reporter cari tu tengok....
sekurang2nya we all bercakap tapi tak buat(bagi belakang)...daripada yg dok mencanang here and there tu...entah2 lagi tunggang terbalik dr we all!!
pastu ada plak nasi tambah(yg bagi komen)....tak tau hujung pangkal...menyemak sentuh pasal kes melodi dulu tu...PAHALLLLLLL!!!laki aku org nak caras,aku mengamok laaaaa....nanti bila laki kowang nak kena caras.....aku nak tengok boleh ke kowang bersenang lenang bertandang umah jiran ke,pegi shopping ke,pegi melancong ke...ahhh jgn mengamok mcm aku...HAH!!masa tu conpom baru KOWANG TAU LANGIT TU TINGGI KE RENDAH!!!!
Aku tak nak ckp bnyk2 sngt sebab sekarang aku sedang dan akan terus berbahagia dgn suami yg aku pertahankan dulu dan dikurniakan dua cahayamata yg cukup membahagiakan aku,dan aku DAH PERNAH RASA JADI SEPARUH GILA...SO KPD SAPA2 YG TAK HABIS2 nak ckp pasal kisah melodi aku dulu tu...AKU RASA KORANG KALAU JADI KES MCM AKU,KORANG BUKAN SEPARUH GILA...entah2 GILA TERUS!!!kalau korang teringinnnnn nak rasa mcm mana yg aku rasa dulu...teruskan bercerita and mengata aku,sebab sekarang ALLAH pay cash dear.......what goes around comes around....
anyway...good luck in yr future hiiiiii...

57 comments:

R LEeN said...

kelassss kak kelasssss

I LIKE ur style......

Basikal Jepun said...

Kak..tergezut Ku nih...huhuu...rilek kak...lantak sama dia...yang penting cool! hehehe..lek kak, Ku always support u! Ganbatte!

amyza aznan said...

nasib baik ada basikal jepun,pas ni kalau ada org buat hal lagi dgnh akak ,akak yak payah susah2 pijak pwut diorng,akak langgar je pakai basikal jepun yg harga nya seribu lebih tuwwwww hahahahahhaha

amyza aznan said...

R LEEN;
HIDUP KAUM HAWA,MUSNAHKAN KAUM HAWAUUUUU HAHAHAHHA

intan said...

uish
akak sabar kak
nanti dah tak macho kalo marah2 nie :D
kak biaq pi la mereka mengate
kita yg dpt pahala
insyaALLAH :)

cayok2

fizan *sew addict!* said...

salam kenal...u je tak kenal i amiza, i kenal u dari dulu lagi..har har...gasak la apa org nak kata..i tetap minat u punye bakat..pentas anak wayang..memang kelakar..memang i gelak...best!

nOttY GurLz said...

akakk....hebat tuuu.........
kata2 akak tu bernas...
cari.com tu mmg camtu...
cakap je lebey...tapi..hampeh

artis mmg ar akan kena hentam slalu kak..
xleh salah ckit..
melainkan artis tu dorg suka..
ada pengecualian...xgitu..
be strong yer ...

bspotgurl said...

sabar kak!!! Anyway kak, bila nak berlakon new drama nih???

~diAhOntHeblOg~ said...

caya la kak!!! caiyok2!! lupe kan yang lama...ekekek cm iklan daia lak..lantak kt dorg kak..nyemak nak selak kain org jer..tgk je la ANU sndrik sudeyyyyyyyyyy..kan2..mintak² reporter tu baca aku nye comment ni kak..merah muke die nyer..kahkahkah..ape pon kak..u the best ler..muahss!!!

aLya said...

relax r akak..sy pon ade t'bace kt cari tuh..jap lg kompom N3 akak akan masuk sne..

aLya said...

relax r akak..sy pon ade t'bace kt cari tuh..jap lg kompom N3 akak akan masuk sne..

diyanashukor said...

kak...betul kak...org yg fitnah2 ni mmg keje die nak jatuhkan org jer...dah bnyk keje yg die buat sampai bnyk masa lapang tu yg keje fitnah org tuh....lantak la kak...janji akak tetap mantaaaiinnn....

^^ m d m k i l l e m a l l ^^ said...

yelah kak long, org selalu gak bukak forum ittew.. atoi.. sesedap rasa je ngate ek.. yelah dorg x alami.. cuba d alami.. baru kenal langit tinggi sama rendah.. tpkan kak, i bet pasti akan ada thread bout this dlm forum tuh nnt.. biasala.. nak menghangatkan forum.. har har.. pasti aku akan membacanye juga.. atoi!

Basikal Jepun said...

Kak..lain kali sewa orang SUMO...sebab beskal tu ble lipat lipat...orang SUMO penyek jek die!
Kaum HAWAU tu mcmana kak? Aku cinta kaum hawa, aku benci kaum hawa..heheheh!(benci sebab sayang)

kery said...

hahaha
lawak jgak dpt taw cerite mcm nih..
respect r..
maybe lpas nih bley bwt movie or drama cte mcm ni plak..
hahaha
ARTIS VS. PAPARAZZI
muahahah
rindu gle industri hiburan malaysia..
sob sob..dah lme tak tgk cte mlyu...
=(

cj7 said...

yelah kau kak.tu yang aku respek ko bleh brthn dgn laki ko spai skang.
kak myza,sila buka kelas ye

AsmaDyea said...

Salam Kak Myza...

Akak manusia ni memang selagik tak kena kat batang idung depa...depa duk lah soraok ramai tang hal kita ni....

Dyea suka ngan akak..cara akak walaupun nampak agak keras tapi nak pertahankan hak kita itu perlukan...biarlah apa yang org nak kata...aku tetap akan sokong Amyza Aznan...biarlah mulut kita ni celupar tapi apa yang kita kata tu benar...sakit memang terasa tapi hakikat sebenarnya tak siapa nak berkongsi rasa ...

caiyok kak Myza!!!

Ogie said...

Salam....

Alah Myza.....akak dah rasa cemana hubby nak kena caras....memang cam ong gila dek non.....yg nak caras tu plak bini org......lagi laaa akak meroyan. Org yg tak tahu dan tak pernah rasa bole la cakap gedegang gedegung.....dowang tak tak tau lagiii...tunggu lah ya Myza....kita sesama tengok.....cemana dowang nanti........ntah ntah....jalan pun cam ketam.....ahakkksss....hamek ko!!!!!

isha said...

hii kak comeii....btl pe kak ckp tau..org x tau pe yg kiter rsa...diaorg cma tau nk mengata jeeee...klu diaorg duk kat tmpt akak comeii niii mstii cam 2 jga diaorg wat....x de spe pun yg leh duk diam jeee...biar lntak pe yg diaorg nk kata..sya ttp sokong akak....

tiddy said...

akak mmg kelas gitu..sokong akak..per2 hal pun hidup kaum Hawa..suka cara akak yg tegas tu..

irdawatys said...

Amyza,

pedulik kan apa org lain nak ckp...bkn dorg bagi u mkn pun....klu u x de duit nk mkn..bkn dorg bg duit pun...x gitu?? heheheheh anyway, mmg kelakar giller masa kat pentas anak wayang tu.....mcm nak guling2 i sbb kelakar sgt.....mmg menjadi lakonan u dgn erry.......
apa2 pun....stay the way u are.....mmg happening u ni...take care....

Anonymous said...

i likeeee curlasss!

Mama Adam said...

err. kt tak pandai sgt tp kan kat gambar ateh tu kan..businesswomen tu kan..kan ke patut jadi businesswom'a'n kan..cam ckp tadi kt tak pandai sgt..sori nyibuklak.. hee hee

are-t said...

akak ni memang best lah! cayukk2

Anonymous said...

alahai!! macam budak umo 15 taun la karangan neh..hazab sngt..

amyza aznan said...

ANONYMOUS;
KO PUN AZAB JUGAK!!!EJAAN AZAB..AZAB BUKAN HAZAB!!!BODOH...NAK KUTUK AKU,LETAK NAMA KAU SENDIRI LA,APASAL LETAK ANYNOMOUS....COWARD!!

MrPayid said...

hadoiiiiiiiii haru dibuatnya.. sabor je lah.. manusia yg busuk hati sekarang ni mkin bnyak kat dunia.. mereka tak penah putus2 nak jatuhkan org2 yg lbh maju dan tawakal kpd Allah.. so apa yg kita boleh buat adalah bersabar dan serahkan kepada Allah untuk bg "hadiah" kepada mereka2 ini kelak..

anyway, jgn putus semangat.. life must go on.. majukan dunia seni malaysia..good luck sis..

Ieda said...

suka tgk akak belakon...real dan bersahaja...best...klu nangis pn pandai...maki2 org pn pndai..natural jew..moga akak terus maju....dan maju........blog akak ikhlas no hipokrit..sy suka...

princess_eryna said...

biarkan jerrr org2 cam gitu... bukan boleh ditutup mulut depa tuh.....

amyza aznan said...

ALYA:
BETUL CKP ALYA,X SMPI BARAPA KETIKA...DAH MASUK DAH PASAL N3 NI KT CARI TUH...HUH...SUKA CURI CERITA ORG!!...MKN GAJI BUTA BETUL!!

amyza aznan said...

ASMADEYA:
SUKA AYAT AWAK YG LAST TU....SAKITNYA MMG TERASA,TAPI....
KITA MULUT CELUPAR PUN SEBAB HAK KITA,BUKAN CELUPAR TAK TANTU PASAL...KALAU JADI KT DIORNG NANTI....AGAK2NYE BOLEH TAK DOWANG JADI PEREMPUAN SUCI.......HAHHAHAH

amyza aznan said...

MR PAYID;
SETUJU DGN AWAK...ORG2 YG MAJU MCM KITA NI,MMG MENJADI MUSUH KPD ORG YG MUNDUR DAN KENDUR!!!HAHAHHAHAH

amyza aznan said...

INA:HANG DAH BACA DAH....THREAD AKU KT FORUM...DAH MASUK DAH...HUH CIPLAK CRITE ORG!!!

amyza aznan said...

KERY:
BEST GAK TAJUK TU!!!HMM...AKAN DIPROPOSE KAN...!!!!

amyza aznan said...

ISHA:
SBB I POPULAR KOT,TU YG DIA NAK TUMPANHG POPULARITI AKAK!!HAHAHHAHA

amyza aznan said...

KAK OGIE:
HAHAHHAHHAHA NASIB BAIK GAK DPT JUGAK JLN EVEN MCM KETAM,BUATNYA BILA LAKI DIA BUAT HAL,NAK JADIKAN CERITA....TAK BOLEH JLN LANNGUNG...TERUS LUMPUH....HA TU LA ,JGN SUKA NAK MENGATA ORG....BETUL TAK KAK OGIE....

amyza aznan said...

R LEEN:
JADI DIRI KITA SENDIRI LAGI BAIK KAN...

amyza aznan said...

NOTTY GURLZ:
BUKA AKU X TAU SAPE REPORTER KAT CARI TU....KALAU JUMPA KAT LUAR,CONFIRM KENA PUNYE....ARTIS KT MALAYSIA NI ADA BERAPA RAMAI YG MENYAMPAH DGN DIORNG......ARTIS VS DIORNG....SANGGUP KE...DAH LA DIORNG BNYK BUAT HAL..SORANG ARTIS JENTIK SORANG SKIT MULUT DIORANG TU...BAYANGKAN BERAPA RAMAI ARTIS KYT MALAYSIA NI YG NAK JENTIK MULUT DIORNG....(JENTIK JE,X PAYAH YG LAIN2)...

Cik Nad said...

hi sis :-)

tade ke idea nk teruskan telemovie semperit kalo tk silap time raya beberapa tahun dulu?suggest kt mana2 produser sis...,lyn siot tgk drama tu.tk bosan tgk karenah sis n the gang..mmg MANTOP!kt tv asyik tgk psl cinta n berebut harta..hahah...tgk komedi lg lyn..at least leh seyum kambing :p

take care sis..

Regards,
Cik Nad.

amyza aznan said...

CIK NAD:
KALU TV STAION TAK SWUH SAMBUNG,MCM MANA PRODUCER NAK SAMBUNG...TAKPE CIK NAD ADA BNYK CITER KELAKAR AKAK YG NAK KUAR...HIHIHIIH

Azwan Hashim said...

hye kak..sabar jerlah..maklumlah org popular memang sentiasa menjadi tumpuan.itu ini semua tak kena..

azwan memang tau akak ngn bro erry tu memang close..memang pantang berjumpa..hehe

all the best kak.. =)

Ogie said...

Betul Myza......dok mengata org....diri sendiri perangai compang camping....

SyamZone™ said...

Teruskan berkarya....

Anonymous said...

kak myza...akak duk mana? bkn apa, selalu nampak husband akak minum kt restoran kat sri kembangan ni, tu yg nk tau rumah kak myza kat mana. bleh g raya nnt.


----alin--------@

Sutera Kasih said...

xpe iza..byk2 bersabar..hanya yg mengalami tau peritnyer..camne pun ko vogue da vass la...

suraya ahmad said...

tul tu iza..yg kono yo tau..pape pun aku doakan ko sukses..lama tul x jmp ko..ko tgl kt ner skg nie.
makin viva da vass la ko..heheh

buaya said...

salam ziarah..
dijemput menjadi follower sy yer..


http://www.buaya-merah.blogspot.com

anyss said...

Salam...Mmmm marah2 x elok untuk kesihatan kulit, kak. Apa kata akak manis ni senyum skit? Kan menawan...

Erry Putra buat dagu? Fuyoooo nape la dia buat. Kan ke dah tak ensem macam dulu lagi dah tu...ish! ish! ish!

amyza aznan said...

ANYSS;
hihihiihi kejap je akak marah...ni dah tak marah langsungggggggggggggg
mmg erry buat dagu...erry pun mngaku.

ummu husseini said...

kalau baca blog akak ni memang asik nak gelak jer .. ayatnye ngeh ngeh ngeh memang best klakar .. apapun slamat maju jaya kat akak. suke tgk akak blakon. huhuhu. jemput2 layan blog kiter .. epi slalu dan selalu ingat Allah :)

f@r!3@h said...

xksh la dia wat dagu ke x...lkonan u all mmg bez + mantap...!!

miss_nurul said...

wow.., keren giler bace blog akak.. nurul pon suke tgk akak ngan abg erry mase dlm AW hri tu.. mmg gempaq giler.. hu3.. akak tok sah pk bende2 tu.. buek sakit ati je.. kite doakan yg terbaik jer.. biar org buat kite jgn kite yg buat org.. btol x kak.. semangat2 kak..

Mazidul Akmal Sidik said...

Saya tahu lokasi gambar ini dirakamkan :)

ferrafarra said...

saya nk sgt tau blog address nye.kak amyza bole bg?
gerammm jgak saya dgr ape yg akak citer ni..hhu.

kuin said...

salam kak.. satu jer pkataan nak cakap "HEBAT".. sama2lah kita ptahankan somi memasing ..

Han said...

Bersabar lah..sumer tu mgkin ade hikmah disebaliknya..

semoga bahgia & sihat selalu bersama keluarga..

amie said...

Tak kesah ler...yg aku bengang tu sbb manipu pasal dia ex-student kat RMC...itu memang penipu besar