Saturday, June 6, 2009

PONDAN KE AHMAD KASSAN??!!!


Begitu telus senyuman ahmad kassan dan kawan baik comolotnye...En.Hamzah Tahir.....disebalik senyuman itu terselit seribu kelukaan...sigh....

hmm...aku menjadi kawan baik abg mat sejak aku masuk program 'SEHATI BERDANSA'...aku tak peduli la apa org nak kata masa tu,ada yg kata aku rapat dgn abg mat sbb abg mat adalah principal sehati berdansa....hmmm...bagi aku,aku suka kawan dgn dia sbb dia tak pilih bulu,tak pilih kasih,and dia jujur dgn komen2 dia!!


ok...back to our topic...pondan ke ahmad kassan...bapok ke dia....

sepanjang program sehati berdansa,mcm2 kutukan,fitnah,hinaan yg org kata kt abg mat...tau tak kenapa jadi mcm tu.............

Sebab....dia adalah choreographer,.......pastu yg terkedek2 menari kat dlm program 'MCM2 AZNIL',...'SEHATI BERDANSA'...and mcm2 lagi program yg vas2 sume muka dia,asal ada yg kena menari mesti ada muka ahmad kassan!jadi...mentality org kita ni...kalau menari mesti maknyah,pondan,bapok.....

ahmad kassan ni bukan menari saja2 ok,dia ada ijazah....kepala hotak dia bergeliga gak!!

hah lagi satu kalau dia pondan,tak de la kuar sorang anak!!!abg mat ada anak ok....handsome anak dia...lekuk kt dagu lagi....dia bekerja,menari untuk menyara anak lelaki dia yg sorang tu...

mesti korang nak tau..mana pegi isteri dia kan...hmmm dah cerai dah....sian abg mat...sedih dngr citer dia....tapi dia kuat...he start from zero lepas cerai tu....kawan2 dia mcm kak ogy,arwah bat latiff...adalah org kuat dia selama ini....so....harap2 lepas ni takde ar org mengata abg ni pondan ke apa ke,ini adalah kerjaya dia...tak salah menari....menari tak semestinya pondan,kerana kita perlu akui...setiap lelaki didunia ini...even bapa kita,ada FEMININ SITE!!!

21 comments:

R LEeN said...

betul3.......

Wan n Syuk said...

yup..
btl 2 sis...
kdg2 laki yg nmpak mcm lmbut nie sbnarnye bkn pondan pown..
jiwa je lmbut..
tp still lelaki sjati..
xkan nak jd macho bru laki sejati kot..
kdg2 yg mcho 2 laaa gay..
at least he being his own self..
that gud enough..

Geeda said...

betul tu akak...

pada saya x kisah seseorang tu lembut ke tidak janji dia baik hati dan jujur..

amyza aznan said...

betul and akak setuju sngt...takkan la nak kena jadi macho baru bleh dikategorikan lelaki straight kannnnn....sekarang ni yg nmpk macho tu yg bnyk senget....

amyza aznan said...

geeda...,nak menari kena la lembut...tapi lembut lelaki sebagai penari,bukan lembut sebab dia senget..kan..apalah diorng ni..

idmalina mohamad ideris said...

oh lecturer ku cik hamzah tahir....hidup FACT!(thanks akak for this pics)

meme_jr said...

xpondan pun ahmad kassan
dia ni just a creative man
sbb tu la leh jd koreografer
jiwa je lembut

leely said...

tak kisah la..ape orang nak cakap... yang penting abg mat gembira dengan kehidupan dia sekarang......

doreen sutton / adorin ariff said...

awat gambaq tebalik ni?? hehhehheh...

cj7 said...

pic 1st tu teleng kepala saya kak myza. ;]

Joel said...

tulisan putih tak boleh baca.....bila highlight baru nampak tulisan....

My Reality and Fantasy Journey said...

ko takde tulis ape ker amy? aku taknampak tulisan ape pun, memang ko tak tulis ker atau mata aku dah kelabu? atau otak ko yang dah berdebu kot amyza, hehehe

amyza aznan said...

reality hahahhahahhahhahhaha
aku ada tulis..pastu tgngatal...godek sana godek sini....
nasib kowang tegur...hahhahahahha aku pun tak perasan..aku sebenarnya nak tukar background colour...nak yg gelap,tapi tak jumpaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

amyza aznan said...

doreen...kt dlm browse pic tu x terbalik,bila upload jd mcm tu...pastu nk adjust tak jumpa2 gak..ishhhh poning iiiiiii!!!

amyza aznan said...

CJ7 bukan ko je teleng...akak pun dah teleng gak ni...hihihii

amyza aznan said...

joel,i salah godam daaaaaaaaaaaaaa huhuhuhuuu

Robb Sempurai said...

obviously pondan

reen said...

haha if a guy lembut ppl say pondan if dey all pns bran ppl will say dey all tk rasional hahah either way ppl will talk huhu wat a world

She said...

site ker side??
hi amyza..
i love ur acting..
from the beginning i saw u, ur acting.. pergh.. i noe ur one of the best... keep up ur good job k.. hope to see u in more dramas..
best of luck

AzwaZynal said...

ngah3..
btul lah kak myza..
laki skg nyh yg macho2 tuh lah yg gay..
dan yg lembut2 tuh lah dpt ank maha ramai..
hahahha :D
akak do view my blog n drop lah kumen skali.. :)
really appreciated dat :D

Anonymous said...

OMG!..xtny ke napa die cerai dgn isteri die?..napa yg pondan2 tp dpt anak nih dorg sume cerai?...why..oh why..dont be stupid le girls!..selalu kena tipu..xsemestinye ada anak,die tuh x gay!..yg penting, die bapok..maksud bappok ialah, die lembut...