Thursday, May 21, 2009

PERLU KE AKU LEMPANG OGY AHMAD DAUD???


Di pendekkan cerita...aku shtg dgn ogy ahmad daud,diva malaya kita tu...semua org tau kehebatan lakonan dia yg very the dalaman tu kan...ok...yg sebenarnya masa aku terima watak tu ..aku pun tak tau diva malaya ni ada berlakon...yg aku tau eizlan yusof je yg berlakon jadi hubby aku,tup..tup..tup..masa kt location..aku tngok,diva malaya tgh berlakon..rupa2nya dia jadi janda anak tiga yg merampas laki aku.....lepas tu tiba lah adegan yg aku tunggu2 dan semua crew tunggu...iaitu scene sepak menyepak....ko gila...takde satu tngan pun yg berani menyentuh pipi gebu pau penang tu..hihihiihihi....ni peluang aku kot...aku ckp dgn diva malaya,aku tak berani nak lempang muka diva malaya ni,pastu diva marah aku,"u dibayar,jadi u kena buat betul2!"aiyooooo tu dia diva malaya dah main kata-kata!!!hadik takut hakak diva dah main kata2...terus aku teringat adegan filem "bintang malam",dialog diva kepada zarina zainuddin,sambil diva menghempas skrip,"aku taknak buang masa berlakon dgn pelakon bodoh ni"!!aaaaaaaaaaaa takut!!!nasib baik dia tak keluar dialog tu kt aku...ye la,sbb aku tak nak lempang dia,yg zarina plak,bila dah kena dialog api neraka diva tu,terus kecut perut and terus korek mulut diva tu betul2!!!jadi skrg ni kalau korang nak tau,aku lempang ogy ahmad daud tu betul2 atau tak,sila tengok drama aku yg nak keluar kat tv3,30hb ni..tajuk "kerana kasih"...sudahnye akulah amyza aznannnnnnnnn.....wow!!

32 comments:

FiNCRiNLiSsa said...

wah.. tak sabar nyeeeeeeee nak tengok!!!!

Anonymous said...

suspen gile..

Wan Kalsom said...

lempang... jgn x lempang... diva dah bg green light... baru ler lakonan mantopppp... hehehe

dnadyacristiano said...

Akak pun... buat suspens jerk!

fa_wassini said...

hukhuk... ni kena tengok nieh

Anonymous said...

ingatkan aper la... as pelakon tunaikan amanah as pelokan. InsyaALLAH lakonan tu pasti berjaya!

Danni said...

itu yg bestnye tentang kak ogy...walau macamana diva pun...die tetap pentingkan kualiti lakonan drama atau filem...ala toksah takut la kak myza...dah itu mmg tanggungjawab seorang plakon kan...dlm skrip pun mcm tu kan...kak ogy tu pulak bukan nak blakon main2 kan...kak myza pun sama hebat...tp sy suke bile tgk kak myza blakon citer komedi...BEST!!!!

amyza aznan said...
This comment has been removed by the author.
Shahriza Mahmud said...

patut la minta email. nak buat blog? ni sape tolong buatkan ni? ;)

Wan n Syuk said...

huhuhu...mmg ssh nk lmpang org yg kter ase kgum n lbh brpgalaman dripada kite..walaupun cuma lakonan jew tp mmg ssh nk wat..pew2 pun sis msti leh laa..smew2 ktew tgk 30hb nie..jia you jia you kak myza!!!(^_^)

p/s : twinz wan kim slm kat akak..

Anonymous said...

lempang2 gak...dah mintak maap ker blom...kang takut sampai bedendam lak cik diva tu - faisal yasoo

Anonymous said...

seram pulak dgr.

Ogie said...

Salam Amyza cayang....

Hows life....ni akak tak sabo tunggu Myza berlakon ngan kak Ogy yg akak minat gila tuh......Myza lempang kak Ogy ke yang???? Biar Betikkkkkkkkkk!!!!!!

amyza aznan said...

kak ija ni eizlan punya virys ni...kak ogy,kita,abby abadi,zul boyfren abby,conni ahamad..sume dia buatkan...hiihihihii

amyza aznan said...

wan and syuk...eii bestnye jadi kembar...dulu kecik2 akak berangan gak nak jadi kembar...tapi berangan je la...hihiihihi
hmmm pelakon2 baru pun akak tak lempang betul2 APATAH LAGI DIVA SEDIVA DIVA,akak masih ada limit dlm menjiwai watak..

amyza aznan said...

faisal.kak ogy mmg kapla sempoiiiii giler,even dia DIVA SEDIVA DIVA,tp habis shtg we all still keep in touch...x heart feeling...

amyza aznan said...

kak ogie sayanggggggg....kalau nak tau tgk tau 30hb ni,tak boleh bagitauuuu nanti langgar pantang hihiihihihihi...;)

doreen sutton / adorin ariff said...

uih...heheh...sure lempang btul ni hehhehe..

dh tgk promo cter tu ha...mmg dasat la marah akak ogy kita tu ehheeh..taniah2..

all d besh!

LISA TOH said...

Tgk semalam kat TV3.Ambi kay Miza...garang seh! Serang orang kat opis..hehe.Good job..terhibur sangat.. pelakon2 drama kita kat Malaysia ni mmg ramai yang bagus2.. but u never dissapoint , always deliver lakonan dengan baik.. 2 thumbs up lah kat akak!!

redRose said...

wakakaka...duh..kuatnye pelempang kak myza...tulah nak dinamakan pro...apapun tahniah..cek minat sangat dgn akak ni.minat sesungguh..

aLya said...

ahkak myza bez weh cite tuh..cam kuat je ahkak lempang ahkak ogy..yg penting rambut ahkak meletop oh...

Anonymous said...

anyway...i da tengok citer tu..memang sadis..touching betul..tengok sorang2 lak time tu ...hubby dan anak da hanyut awal lagi..apa lagi..layan perasan le jawabnya..hiks..hiks..hiks..kalau ada ulangan pun saya tetap tengok...memang besttttttttt

noor asyikin said...

alamak!part ni yg telepas tgk. time2 tu pulak kena g masak air panas buat susu anak..apa da!

Cik Faridah Huda said...

bes tengok Kak Myza lempang Kak Ogy....hohoho....terase di pipi gebuku....

lynn said...

heheeh...mmg semangat nk tgk citer KERANA KASIH pas bace blog akak ni. huhuh..siap tunggu tu.mmg best la lakonan akak menjadik isteri yg suh vogue tapi garang! hahaah..sian k ogy kene penampar sulung. huhuh.. nasib k ogy redha... all the best utk akak.happy2 selalu!

D'Rimba said...

Lemasssssssssss tengok drama ini tidak tahu mengapa dan di mana silapnya. Drama yang sering saya nantikan kemunculan di kaca televisyen selalunya adalah karya arahan Rashid Sibir yang punyai nilai mendidik yang berkesan dan mendalam. Fauziah Ahmad Daud sayapun kurang pasti keberkesanan lakonannya yang pasti saudari juga berkesan lakonan dan paling utama Fauziah Nawi, Norliah Ghani dan seangkatan.

naza nur saad said...

arghhhhhhhhhhhhhhhhhh!!
tension tengok taw!
mebe sebab sangat real kot?
citer zaman skarang?

dannnn i suke endingnye.

congratz to all yg blakon citer tuh!! sOOo menjadi

Anonymous said...

jgn x lempang, suh dia pki tudung elok2..bukan apa, kan leher tu pn aurat gak...kan lg manis klu dia pki tudung yg menutup leher..hehehe..berani ke nk sampaikan? hahahahhahahaha

syaf said...

yeke akak lempang kak ogy??
mengerikan sungguh...sangt dasyat..i like it..nape x hamik peluang tarik rambut die n sepak2 perut die...lagi dasyat katenye....dah bagi green light buat saje...alasan "i terlalu menghayati watak""...boley
heheheh

Anonymous said...

memang musim ogy ahmad daud kena lempang..

baca kat www.syedsobrie.blogspot.com

yabeen said...

hakhakhakhak..ini baru gempak..hihihi..xgigil ke tgn akak..ngee~

ajahare said...

hantam saja..